Klass 5

Välkommen till klass 5

I klassen är vi 30 positiva och nyfikna elever och vi arbetar tillsammans med vår lärare, Anette Junebjörk och klass-assistenten Amanda Lövström-Nord.

Allt skolarbete blir mer avancerat nu och vi får höja ribban lite mer och det känns bra. I svenskan arbetar vi vidare med olika text-typer och vi ska även få skriva en egen berättelse i flera kapitel.

På engelskan kommer vi att jobba med mycket läsning och skrivning, för att utveckla språket ännu mer.

Dagarna går jättefort nu och vi fortsätter att arbeta hårt med alla våra skolämnen. Det är många nya moment som uppkommer, som t.ex. att förbereda våra egna utvecklingssamtal. Det känns spännande, men också nervöst. Som tur är hjälper Anette oss med förberedelserna.

Vi har också fått prova på att skriva enenkel laborations-rapport i kemi. Det var inga svåra saker vi skulle göra: vi skulle se hur fort en sockerbit löste sig i varmt resp. kallt vatten. Sen testade vi också hur mycket salt som vatten kunde ta upp innan det blev mättat. Jättekul!

Nu jobbar vi också med film på bilden. Vi arbetar i grupper och har skrivit egna manus med skolans värdeord som grund: Trygghet, Respekt, Ansvar och Trivsel. Nu håller vi på att filma för fullt för att sen redigera filmerna och visa dem för varandra i klassen. Det är nästan som att filmningen är det roligaste just nu i skolan.