Klass 2B

Klass 2B

Lisa Lövström Nord är vår klasslärare.

Språk är människans främsta redskap för att tänka, kommunicera och lära. Genom språket utvecklar människor sin identitet, uttrycker känslor och tankar och förstår hur andra känner och tänker. Att ha ett rikt och varierat språk är betydelsefullt för att kunna förstå och verka i ett samhälle där kulturer, livsåskådningar, generationer och språk möts(Lgr 11, sid 222).

Enligt Vygotsky, den store ryske utforskaren, kommer inlärning till stånd i samverkan med andra. Därför använder vi oss av samarbetsinlärning i vår klass.

Vi startar vår skoldag varje morgon med att läsa tyst i ca. 20 minuter. Det är ett skönt sätt att inleda morgonen på. Sedan berättar Lisa vad vi ska arbeta med under dagen. På måndagar och onsdagar har vi idrott och på tisdagar har vi musik.

Vi tycker väldigt mycket om att arbeta med matematik, skriva faktatexter om djur och sagor. Framförallt spök- och monstersagor är roligt att skriva. De texter vi skriver tycker vi om att läsa upp för varandra. Det är också roligt att läsa andras texter. Boken vi har som läsläxa och som vi arbetar med i skolan är jättebra. Den heter ABC klubben; Diamantjakten. Varje avsnitt slutar alltid när det är som mest spännande. Vi gillar att arbeta två och två eller med vår fyrgrupp. Då kan vi få hjälp, eller ge hjälp i skolarbetet.

Det här läsåret kommer vi bl.a. att arbeta med småkryp, kroppen, rymden, politik, de stora religionerna och en massa matte och svenska samt träna oss att tala engelska.

Om någon inte har någon att leka med frågar vi alltid om den vill vara med. På rasterna spelar vi fotboll, innebandy, leker Tjuv och polis, Under hökens vingar, åker rutschkana, Dunken, spelar pingis, Inte nudda marktagare, Ett två tre rött ljus, Pokémon, Ett två tre toppmodell, Harry Potter, Lavamonstret och Hur mycket är klockan farbror Lejon.

 

 

 

Uppdaterad: