Klass 5

Välkommen till klass 5

I klassen är vi 28 positiva och nyfikna elever och vi arbetar tillsammans med vår lärare, Anette Junebjörk och klass-assistenten Amanda Lövström-Nord.

Vi läser vårt sista år på Gamla Uppsala skola och det här året kommer att innehålla mycket olika aktiviteter, som t.ex. "Vi i Femman" och Lucia-tåget. Det ser vi fram emot.

Allt skolarbete blir mer avancerat nu och vi får höja ribban lite mer och det känns bra. I svenskan arbetar vi vidare med olika text-typer och vi ska även få skriva en egen berättelse i flera kapitel.

På engelskan kommer vi att jobba med mycket läsning och skrivning, för att utveckla språket ännu mer.

Vi har skrivit lite egna klass-tidningar som innehållit intervjuer av elever och personal på skolan, samt lite olika pyssel man kan göra. Det arbetet kommer vi att fortsätta med senare i vår.

På en bildlektion fick vi också prova på att jobba med kol. DET var jättekul!  Vi fick rita av en av våra egna skor och sen har vi fixerat bilden, så att den inte kladdar. Kol är ganska kladdigt att jobba med.

Alla typer av skor var tillåtna

På fysiken har vi pratat om magnetism och elektricitet. Vi fick också prova på att göra egna kopplingsscheman, och koppla in lampor och andra föremål. Det var jättekul och lektionen gick jättefort!

Koppla, koppla och se lampan lysa

Var nyfikna.   Frågar man inget får man inget veta.     Kunskap är coolt.

22 augusti 2017